Przejdź do głównej zawartości
Wczytywanie...

Tatrzańska Agencja Rozwoju, Promocji i Kultury

POZNAJCIE NASZYCH WYSTAWCÓW!

 


XVI EUROPEJSKIE TARGI PRODUKTÓW REGIONALNYCH

Górna Rówień Krupowa

08-12 sierpnia 2025 r.

 

 

               

 

          

 

 

Tak o sobie mówią nasi Wystawcy

 

RARYTASY Z PODLASIA

Nasze wędliny charakteryzują się zdecydowanym smakiem, zawdzięczamy to stosowaniu naturalnych przypraw takich jak: pieprz, majeranek, czosnek, jałowiec, kminek, kolendra, ziele angielskie i gorczyca. Jak również intensywnym zapachem dzięki wędzeniu dymem olchowym.

W naszym sklepie znajdą Państwo również pieczywo wypiekane tradycyjnie w Białowieży, na naturalnym zakwasie bez użycia drożdży. Każdy chleb charakteryzuje się oryginalna recepturą.

  PIEKARNIA PAWEŁ MILEWSKI

Jesteśmy rodzinną firmą, podtrzymującą tradycje rzemiosła piekarskiego.

Piekarnia jako jedna z niewielu pozostaje wierna tradycji wypiekania chleba na bazie naturalnego zakwasu w piecu ceramicznym.

Oferujemy naszym klientom  chleb żytni  charakteryzujący się bogactwem smaku, zapachu a także wysoka jakością.

Wszystko to otrzymujemy dzięki pracy ludzi z pasją którzy ręcznie obrabiają ciasto, każdy bochenek ręcznie odbijają i zaokrąglają. Wszystko co robimy, robimy siłą naszych rąk i głów. Śmiało możemy nazwać się manufakturą.

Wypiekane przez nas chleby były wielokrotnie nagradzane podczas różnych konkursów, oto jak tworzymy naszą historię:

2017 rok

• I miejsce w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwa - Smaki Regionów" na XVIII Mazowieckich Dniach Rolnictwa w Poświętnem

• Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla najlepszych producentów żywności . Chleb żytni z ziarnem uznany został za najlepszy produkt roku w kategorii - wyroby piekarnicze.

2018 rok

 Wyróżnienie w konkursie o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla najlepszych producentów żywności  - wyroby piekarnicze - Chleb żytni  razowy .

2019 rok

• I miejsce w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów za Chałkę drożdżową

• PERŁA 2019 najlepszy polski produkt regionalny

2020 rok

• wyróżnienie w konkursie o  Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego za  Chleb żytni z suszonymi pomidorami i czosnkiem.

• Licencja Ogólnopolskiego Programu Promocji Polskich Produktów AGRO POLSKA

2021 rok

• Zostaliśmy przyjęci do grona producentów Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.

  BAST

oferujemy kawę świeżo palona oraz syropy do kawy

  LASER WOOD

Oferujemy ręcznie robione lizaki oraz cukierki z naturalnych składników. Słodycze nie zawierają glutenu, laktozy ani konserwantów. Oferujemy również napoje.

 

 

Powrót