Trzeci dzień Targów, to Konkurs na Najlepszy Produkt Spożywczy XV Europejskich Targów Produktow Regionalnych.
Wczoraj wręczyliśmy nagrody w Konkursie na Najlepszy Produkt Spożywczy XV Europejskich Targów Produktów Regionalnych. Nagrody przyznane zostały w pięciu kategoriach. Poznajcie zwycięzców.
Kategoria I - produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego - mięso, wędliny i przetwory mięsne
MIEJSCE I - Restauracja Javorina za ,,SMALEC WIEPRZOWY"
MIEJSCE II - Smaki Litewskie za ,,WĘDLINY LITEWSKIE"
MIEJSCE III - Rarytasy z Podlasia za ,,WĘDLINY PODLASKIE"
Kategoria II - produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego - nabiał(mleko, sery, jogurty itp.)
MIEJSCE I - Boch Trade & Service Marek Boch za - ,,BALDAUF SERY ALPEJSKIE"
MIEJSCE II - Rarytasy z Podlasia za ,,SERY KORYCIŃSKIE"
MIEJSCE III - Palce Lizać za ,,MASŁO KLAROWANE"
Kategoria III - produkty regionalne pochodzenia roślinnego - dżemy, konfitury, miody, przyprawy, octy, marynaty, kasze, przetwory warzywne i owocowe, oleje i oliwy, musztardy, sosy warzywne, syropy owocowe
MIEJSCE I - Tatrzańska Spiżarnia za ,,MIODY"
MIEJSCE II - Malnor Gabor Węgry za ,,MIÓD LEŚNY"
MIEJSCE III - Sezam za ,,CHAŁWĘ PEŁNOZIARNISTĄ"
Kategoria IV - napoje regionalne (alkoholowe i bezalkoholowe) – soki, nalewki, lemoniady, piwa, kwasy
i podpiwki
MIEJSCE I - Tatrzańska Spiżarnia za NAPAR OWOCOWY ,,NIEDŻWIEDŻ BY JADŁ"
MIEJSCE II - Smaki Litewskie za ,,KWAS CHLEBOWY"
MIEJSCE III - Restautracja Gwarno za ,,PIWA"
Kategoria V - inne produkty regionalne nie sklasyfikowane , łączące wszystkie pozostałe kategorie – ciasta, wyroby garmażeryjne, pierogi, dania obiadowe, zupy, potrawki, gulasze itp.
MIEJSCE I - Hause of meats Fahrad Alobaidli za ,,KEBAB WOŁOWO - BARANI"
MIEJSCE II - Tradycyjna Chata za ,,KRÓWKI MLECZNE BEZ LAKTOZY"
MIEJSCE III - Restauracja Javorina za ,,PSTRĄGA WĘDZONEGO"
Miody z miętą, rokitnikiem i z żurawiną z Tatrzańskiej Spiżarni zdobyły także specjalna nagrodę Radia Alex dla najlepszego produktu
z Podhala oraz ,,Suisitissimo za ,,Regionalne Produkty Włoskie".
PARTNER
SPONSOR
PARTNERZY
Restauracja Javorina
Bifalo Stekhause
Firma Mundivie
Społem Zakopane sp. z o. o
PAKFOL Przedsiębiorstwo Handlowe
COCA COLA HBC Polska Sp. z o.o. – Kropla Beskidu
AGENCJA RESTRUKTURYZACJI I MODERNIZACJI ROLNICTWA
Regionalny Związek Hodowców Owiec i Kóz Nowy Targ – Organizator Konkursu Na Najlepszy Osypek 2019
POLSKIE TATRY S.A.
Zakopiańskie Centrum Kultury
Gmina Biały Dunajec
Biblioteka Publiczna w Białym Dunajcu
Biblioteka Publiczna w Białym Dunajcu / Filia Gliczarów Dolny
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
Centrum Ogrodnicze ZIELEŃ
Ogrody Ryś
Chwasty Pracownia Florystyczna
Daglas Zakopane
Izi
Zdjęcia: Paweł Murzyn