Drugi dzień Europejskich Targów Produktów Regionalnych w Zakopanem upłynął pod znakiem zaprzyjaźnionych powiatów. Na Dolnej Równi Krupowej prezentowali się mieszkańcy ziemi nowotarskiej i jędrzejowskiej.
Pierogi i bigos przygotowane przez Koło Gospodyń Wiejskich z Rakoszyna, warsztaty rękodzielnicze i malarskie, wystawa obrazów Zbigniewa Kasprzaka z Jędrzejowa, występy młodzieży z Zespołu Placówek Oświatowych z Nagłowic - mieszkańcy powiatu jędrzejowskiego przywieźli ze sobą to, co mają najlepszego.
Nowotarska Podhalańska Wyższa Szkoła Zawodowa promowała na targach zdrowy tryb życia. Na stoisku szkoły można było zmierzyć ciśnienie krwi i poziom cukru oraz wziąć udział w zajęciach ruchowych.
Największą popularnością wśród zwiedzających cieszyły się dziś pokazy kulinarne. Karczma Litworowy Staw z Białki Tatrzańskiej częstowała m.in. jagnięciną i oscypkami z grilla oraz moskolami. Dominika Wójciak, zwyciężczyni III edycji programu Master Chef przygotowywała potrawy z owoców sezonowych, m.in.: chutney ze śliwek z owczym serem i krem sernikowy z malinami.